روستایی است در در جنوب شرقی شهر ساری در کنار رشته کوه البرز و در دل جنگل های هیرکانی که قدمت چند میلیون ساله دارند.
روستایی که هرچهار فصل آن تمام و کمال از زیبایی طبیعت بهره برده است. بهاری سرسبز که سرشار از بوی گل و صدای بلبل است و تابستانی معتدل که می توان از گرمای تابستان به آن پناه برد. پاییز در سنگده به واقع پادشاه فصلهاست. هزاران رنگ میگیرند درختان جنگل. و در آخر زمستان، سنگده پوشیده از برف و سپیدی است. آبی آسمان و و سپیدی زمین روح را جلا می دهد.
بهترین راه برای رسیدن به روستای زیبا و جذاب سنگده , از طریق شهر پل سفید مازندران است. بعد از رسیدن به پلسفید در کنار پمپ بنزین جاده فرعی قرار دارد که بعد از حدود ۲۰ دقیقه رانندگی در میان جنگل، صخره و دشتها شما را به روستای زیبای سنگده میرساند.
اکثر اهالی سنگنده از نوادگان عمادالدین مرعشیاند که مزارش در روستای وری، از توابع بخش چهاردانگه، است. «سید ده» بعد از مدتی به سنگده تغییر نام یافت که احتمالاً علت آن همجواری با منطقههای سنگسر و شهمیرزاد، که در قسمت شرقی و جنوبی رشته کوه البرز قرار دارند، بوده است.
بیشنر روستاییان به کشاورزی و دامداری مشغولاند و برخی نیز در بخش خدمات و صنایع کارگاهی مشغول به کارند.این روستا از دو روستای سنگده و درزیکلا تشکیل شده است و همه اهالی آن به زبان مازندرانی صحبت میکنند.
جنگل راش:
جنگل راش در روستای سنگده، یکی از با ارزشترین درختهای منطقه هیرکانی،دامنه جنگلی قله خرونرو از توابع سوادکوه است.
چوب راش را که در جنگلهای ایران فراوان یافت میشود در موارد مختلف از جمله برای ساختمان، منازل روستایی و ساخت بسیاری چیزهای دیگر استفاده میکنند.
درخت راش در جلگه تقریبا نایاب است، اما در جنگل راش و در بلندیهای کوهستانها فراوان است. در گیلان و مازندران در ارتفاع بیش از دو هزار متر از سطح دریا جنگلهای خالص آن یافت میشود. راش درختی است سایهپسند و از این رو شاخ و برگ فراوانی دارد.
نهال جوان آن از سرمای شدید زود آسیب میبیند و بهویژه سرمای بهاره برگهای آن را نابود میکند، گرمای زیاد نیز برای آن زیانبخش است. در نقاط سرد خوب رشد نمیکند، ولی در جاهای گرم تا اندازهای بهتر جست میدهد. درخت راش دارای ریشههای سطحی است و برای جنگلهای خاکهای کم ضخامت و آهکی مناسب است.
جنگل راش در روستای سنگده، یکی از با ارزشترین درختهای منطقه هیرکانی،دامنه جنگلی قله خرونرو از توابع سوادکوه است.درخت راش در جلگه تقریباً نایاب است اما در جنگل راش و در بلندیهای کوهستانها فراوان است.راش درختی است سایهپسند و ازاینرو دارای شاخ و برگ فراوان است.
بخش وسیعی از شهرستان سوادکوه دارای جنگلی متراکم و متنوع با درختهایی نظیر راش، افرا، توسکا، ملج و نوع کمیاب درخت سردار یا سرخدار میباشد.
جنگل راش در روستای سنگده، دامنه جنگلی قله خرونرو از توابع سوادکوه است. میتوان با قدم زدن در طبیعت این ناحیه، تنفس در هوای لطیف جنگل و شنیدن نغمه سرایی پرندگان خوش آواز، خستگی ناشی از کار و فعالیتهای زندگی روزمره را به فراموشی سپارد.
برای سفر به جنگلهای بکر سوادکوه از جادههای جنگلی و کمنظیر منطقه عبور و میان درختان بلندقامت و متراکم راش پیادهروی دلپذیری را تجربه کنید. البته، میتوانید با قدم زدن در طبیعت دلگشای این ناحیه، تنفس در هوای لطیف جنگل و شنیدن نغمهسرایی پرندگان خوشآواز، خستگی ناشی از کار و فعالیتهای زندگی روزمره را به فراموشی بسپارید.
مسیر کوهستانی و جنگلی رسیدن به روستای سنگده (درست مانند خود این روستا) زیبا، غنی، باطراوت و بسیار فرحبخش است. از روستا تا ابتدای مسیر پیادهروی در جنگل راش، جاده خاکی است که میتوان برای پیمودن آن از ماشینهای محلی استفاده کرد. در مسیر پیادهروی، درختان بلند قامت راش را میبینید که با آرایشی خاص در کنار یکدیگر صف کشیدهاند، زمین پر است از برگهای سرخ و زرد و پاییز منظرهای هزار و یک رنگ پیش چشمانتان تصویر میکند که از فرط زیبایی قابل توصیف نیست.
در نزدیکی جنگل راش، با درختانی که ارتفاع آنها به ۴۰ متر هم میرسد، جاذبههای طبیعتگردی دیگری نیز وجود دارد که در بین آنها میتوان به دریاچه شورمست، جنگل ارفع ده و سایت ستارهنگری آلاشت اشاره کرد. به شما پیشنهاد میکنیم اگر فرصت کافی دارید حتما از این جاذبهها نیز بازدید کنید.
پوشش گیاهی جنگلها در اثر تبخیر و تعرق در یک محیط موجب تعدیل آبوهوا و ایجاد باران میشود. البته که تقریباً 3 درصد بارانهای کره زمین را جنگلها ایجاد میکنند. از دیگر ویژگیهای یک جنگل زیبا جلوگیری از سروصدای زیاد است.
درخت راش در جلگه تقریباً نایاب است اما در جنگل راش و در بلندیهای کوهستانها فراوان است در گیلان و مازندران در ارتفاع بیش از دو هزار متر از سطح دریا جنگلهای خالص آن یافت میشود. راش درختی است سایهپسند و ازاینرو دارای شاخ و برگ فراوان است.
زمان سفر برای بازدید از جنگل راش چه فصلی از سال است؟
زمان مناسب برای برای دیدن این جنگل از انتهای اردیبهشت ماه تا ابتدای دی ماه است. اما این موضوع بدین معنا نیست که زیبایی این جنگل در بقیه سال کاهش مییابد بلکه به علت شرایط جوی رفتن به این منطقه سخت میشود.
سنگده نام روستایی از توابع دودانگه استان مازندران است که با همه زیباییاش در انتهای جنوب شرقی استان مازندران و دامنه رشتهکوههای البرز و جنگلهای هیرکانی قرار دارد. این روستای بینظیر در هر فصلی دیدنی است روح هر بینندهای را شاد میکند.
برای رسیدن به روستای سنگده دو مسیر اصلی وجود دارد:جاده فیروزکوه و جاده کیاسر
1-جاده فیروزکوه
از تهران تا روستای سنگده تقریبا ۲۵۰ کیلومتر فاصله است. وقتی از از تهران وارد جاده فیروزکوه می شوید تقریبا ۳۰ کیلومتر که از پل زیبای ورسک فاصله بگیرید به اولین شهری که می رسید شهر پلسفید است، در ابتدای شهر پلسفید، در سمت راست جاده پمپ بنزینی قرار دارد و در کنار پمپ بنزین مسیری انحرافی، که باید وارد این مسیر شوید. جاده ای پر پیج و خم که بسیار بسیار زیباست. از ابتدای این جاده تا روستای سنگده تقریبا ۲۵ کیلومتر فاصله است. در این مسیر باید از روستاهای لمزر، فلورد و ولیکبن عبور کنید تا به سنگده برسید.
دوستانی که از شهرهای قائمشهر و بابل و غرب استان قصد رسیدن به سنگده را دارند باید از شهر قائمشهر وارد جاده فیروزکوه شوند و از انتهای شهر پلسفید وارد مسیر روستای سنگده شوند.
2-جاده کیاسر
اگر بخواهید از شهر ساری به سمت روستای سنگده بیایید به جز مسیری که باید از قائمشهر و سوادکوه بگذرین، مسیر دیگری هم وجود دارد که باید از ساری به سمت کیاسر حرکت کنید و وقتی به دوراهی روستای تاکم رسیدید به سمت سد شهید رجایی و شهر فریم حرکت کنید. از سد شهید رجایی یا همان سلیمان تنگه که بگذرید وارد شهر فریم می شوید که باید از روستاهای مجی و کلیج کلا و دادکلا و سودکلا بگذرید تا به روستای سنگده برسید. از شهر ساری تا روستای سنگده از این مسیر تقریبا ۸۰ کیلومتر فاصله است و در طول مسیر نیز جاذبه های طبیعی و گردشگری فراوانی قرار دارد.
دوستانی که از سمنان و شهر کیاسر وارد استان مازندران می شوند می توانند از دوراهی تاکم به سمت سنگده حرکت کنند.
قابل توجه دوستداران روستای سنگده:
با مراجعه به سایت
http://sangdeh.ir
می توانید از اماکن اقامتی (شامل سوئیت، ویلا و خانه محلی) و تورهای طبیعت گردی و کوهنوردی در روستای سنگده مطلع شوید.
شماره تماس:09363045924 (میرمحمدی)
آدرس سایت گردشگری سنگده: sangdeh.ir
آدرس کانال تلگرام: sangdehir@
آدرس صفحه اینستاگرام: sangdehir
سنگده,روستای سنگده,سنگده مازندران,سنگده ساری,زیباترین روستای مازندران,میرمحمدی سنگده,محمد میرمحمدی سنگده,اقامت سنگده,ویلا سنگده
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.